Ktima Kefala
Το κτήμα
Η οικογένεια Κεφάλα άρχισε να ασχολείται με την οινοποιία στις αρχές της δεκαετίας του ’60, όπου διατηρούσε μικρό παραδοσιακό πατητήρι στο χωριό Κουρούνια στην περιοχή της Αμανής στη Βορειοδυτική Χίο και παρήγαγε το γνωστό «Κουρουνιώτικο» ερυθρό γλυκό κρασί.
Το 2004 ο Δημήτρης Κεφάλας ξεκινάει τη δημιουργία σύγχρονου οινοποιείου σε νέες κτιριακές εγκαταστάσεις, που βρίσκεται στη θέση «Σχοινιές» στην περιοχή της Βολισσού.
Το 2010 ο γιος του Παντελής Κεφάλας, που είναι η τρίτη γενιά οινοποιών, δημιουργεί το «Κτήμα Π. Κεφάλα», συνενώνοντας τους οικογενειακούς αμπελώνες και εμφιαλώνει τα πρώτα κρασιά.
Ktima Kefala
Το οινοποιείο
Το οινοποιείο του «Κτήματος Π. Κεφάλα» βρίσκεται στη θέση «Σχοινιές» της Βολισσού στη Βορειοδυτική Χίο, περίπου 40 χιλιόμετρα από την πόλη της Χίου.